Bananbröd
2011-07-10
Detta fantastiska bröd är makalöst gott, enkelt att göra och passar perfekt när man har två bruna bananer över.
1 limpa bananbröd
2 mogna mosade bananer
2dl havregryn
4dl vetemjöl
2tsk bikarbonat
1tsk salt
1dl grovt hackade cashewnötter
250g kvarg (kesella)
1/2dl honung
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner kvarg, banan och honung och blanda ihop till en kladdig smet. Klicka sedan ut den i en 1,5l brödform och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme i 200 grader. Det kan vara bra att efter halva tiden täcka över brödet med ett bakplåtspapper så att ytan inte får för mycket färg.
I detta brödet bytte jag ut nötterna mot solroskärnor vilket blev minst lika gott, både att äta precis som det är eller med klassiskt smörgåspålägg.
Kommentarer
Trackback