ALLMÄNT   SKRÄDDERI   PROJEKT   INSPIRATION

Bananbröd

2011-07-10

img_9383 (MMS)


Detta fantastiska bröd är makalöst gott, enkelt att göra och passar perfekt när man har två bruna bananer över.

1 limpa bananbröd

2 mogna mosade bananer
2dl havregryn
4dl vetemjöl
2tsk bikarbonat
1tsk salt
1dl grovt hackade cashewnötter
250g kvarg (kesella)
1/2dl honung

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner kvarg, banan och honung och blanda ihop till en kladdig smet. Klicka sedan ut den i en 1,5l brödform och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme i 200 grader. Det kan vara bra att efter halva tiden täcka över brödet med ett bakplåtspapper så att ytan inte får för mycket färg.

I detta brödet bytte jag ut nötterna mot solroskärnor vilket blev minst lika gott, både att äta precis som det är eller med klassiskt smörgåspålägg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback






RSS 2.0